Интериорни врати за ресторанти и барове

Ресторанти, барове, дискотеки и други заведения в които се събират много хора имат повишени изисквания към вратите, които ще монтират. На пръв поглед може да не изглеждат по-различни от тези, които са монтирани в жилищните сгради, но разлика има. Едно от най-важните качества, които тези врати трябва да притежават е висока пожароустойчивост. За целта се избират качествени интериорни врати, изработени от материал, който не гори и не отделя вредни вещества в случай на пожар. Такива врати ще ограничат пожара и той няма да може да се прехвърли в съседното помещение. Това важи и за хотелски стаи и офисни помещения.

Вратите, които ще се монтират на кухненския блок и други влажни помещения трябва да са водоустойчиви, за да издържат на постоянната пара и влага. В тези помещения трябва да има вентилация, а ако се налага, се монтират врати с решетки, през които да се вентилира въздуха. Това не винаги е подходящо, защото в много ресторанти не желаят миризмата на кухня да стига до салона, в който седят гостите на заведението.

В ресторантите се монтират няколко вида врати. Едните са ефектни интериорни врати, които да впечатляват посетителите още с влизането в заведението. При тях се залага на нестандартна форма, цвят и оригинални дръжки. В самото заведение вратите за различните зали може да са оформени като арки и почти винаги се отварят двустранно, така наречените люлеещи се врати, които осигуряват безпрепятствено движение на сервитьорите, които носят табли или бутат колички за сервиране. Същият тип врати се монтират на кухненския блок, за да може да се обслужват по-лесно и по-бързо клиентите.

Някои ресторанти и заведения имат сепарета, в които клиентите търсят спокойствие и уединение. За тези помещения се предвиждат специални интериорни врати с високи звукоизолиращи свойства. За вратите на тоалетните се поръчват врати с покритие, устойчиво не само на влага, но и на дезинфекциращи препарати. Въпреки различието в качествата и функционалността на вратите в заведението, те всички трябва да са подчинени на един стил, който се определя от интериорния дизайнер.

Pin It

About admin

Check Also

Как да спестим пари при обзавеждане на спалнята: практични съвети и трикове

При обзавеждането на спалнята, много хора се изправят пред предизвикателството как да направят това без …

0
0
0
0
0