Съвременните кухни светят по уникален начин

Осветление за кухня - полезни съвети от МЕБЕЛИ 1

През 2018 година LED технологиите сериозно навлязоха в кухните и в кухненското обзавеждане, като цяло.

Добавяйки към кухненският дизайн и разчупен окачен таван, светещи модули в различни нюанси, то можем да кажем, че съвременни кухни впечатляват дори най-големите критици и радват най-взискателните и търсещи уникалното домакини.

Как да организирате осветлението на кухнята, без да допуснете грешки, касаещи нивото на осветяване, как да изберете правилните осветителни тела, както и как да направите кухнята икономична, предстои да разберете в тази статия.

Основната тайна на доброто осветление се крие в  кухнята с много нива. Във всяка функционална област – където приготвяте, поднасяте и приемате храната, трябва да имате свои собствени източници на светлина.

Общото осветление на кухнята. Често се касае за основен източник на осветление, най-често интегриран в окачен таван.  Често се допускат грешки, някой от които:

Грешка 1: Планирате осветлението преди проекта за кухненски дизайн. 
Решение: Какво точно ще осветява вашата кухня, трябва да определите преди да започнете проекта за кухнята. Добро решение е да се обърнете към компанията, която прави Вашият проект да даде предложение за осветлението, което решение е най-удачно за конкретния случай.

Грешка 2: Едно осветително тяло, разположено в централната част на тавана.
Решение: Общо осветление на кухнята с таванно осветление (едно или повече) и локално осветление на функционалните зони.
Светещата лампа в центъра на тавана има няколко недостатъци.
Когато готвите, например, нарязвайки зеленчуци върху работния плот, стоите с гръб към светлината и в резултат на това често се получава сянка. Именно за да се избегнат подобни сенки е добре да ползвате осветление в окачен таван, с няколко осветителни тела.

Грешка 3: Невъзможността от регулиране на нивото на светлина.
Решение: Инсталирайте превключвател с димер (реостат). Този елемент Ви позволява да променяте яркостта на цялостното осветление в кухнята в зависимост от настроението и желанията Ви. Например, по време на семейна вечеря е добре да се отпуснете и светлината е желателно да бъде с по-ниски нива, по-уютна.

Защо LED осветление в кухнята? Причината се крие основно в параметрите на lED технологиите, които се характеризират  със здравина, ергономични са и се предлагат в различни цветови гами. Нещо повече, по-модерните кухни се предлагат и с модул, от който могат да се променят цветовете спрямо настроението, сезонът и други, по желание на клиента.

Ето ги и най-използваните пет вида осветление за кухня:

1. Вградени осветителни тела, най-често в окачен таван.
2. Модулни лампи
3. LED осветление
4. Секторно осветление
5. Полилейна или висяща лампа

В обобщение на написаното трябва да кажем, че светлината намира все по-голямо приложение в мебелите. Едва и ли има някой от Вас, читателите на спести инфо, който да не е посещавал приятели и познати, и да не се е впечатлил от креативното осветление, създаващо неповторим уют и комфорт в домакинството.

 

 

Pin It

About admin

Check Also

Как да се сдобием с промоционален код за козметика

Човек неведнъж е давал заявки, че е умно същество и знае как да си търси …

0
0
0
0
0