Подготовка на вашата градина за лятото


След като вече зимата си е отишла и снегът току-що се е разтопил, настава време да се погрижите както трябва за градината и да я подготвите за пролетното й разкрасяване. Когато живеете в къща с двор или градина, пролетното почистване вече не обхваща само стаите, в които живеете, не само гардеробите и мазетата, но и градината. А началото на пролетния сезон е идеалното време в което да подготвите вашия двор или градина за предстоящите летни месеци.

За да бъде всичко както трябва, е желателно да започнете с едно основно почистване на градината. Вие сами ще видите, че това е нужно, защото след като се вдигне снега, ако сте имали разбира се щастлива година и е затрупал много сняг, то след това земята трябва да се изчисти от останалите листа, клони и трева от миналата година. Затова се подготвяте като първо съберете по-обемните клони и съчки, които да отделите в една торба за боклук. След което, въоръжени с търмък, събирате по-дребната растителност, която е останала несъбрана и без корен.

След като приключите с основното изхвърляне на отпадъци от градината е време да преминете и към леко възстановяване на тревата. Особено, ако зимата е била по-тежка и студена, това ще се отрази на моравата във вашия двор и когато се огледате ще видите не само зелената трева, но и оголени кафяви зони. Затова и следващата задача ще е да прекопаете малко тези зони, да засадите наново с трева и до няколко дни вече няма да има такива петна, защото редовно поливан райграсът расте много бързо.

След като сте се погрижили за почистване на двора от боклуци, след като се възстановили тревата и зеленината във вашата градина, това, което ви остава е да направите едно предварително бързо, но внимателно планиране какво точно искате да засадите да краси вашата градина през приятните пролетни и летни месеци и да пристъпите към самото засаждане.

 

Pin It

About admin

Check Also

Отпушване на канали в София от опитен водопроводчик

Въведение Канализацията играе жизненоважна роля в нашето ежедневие, осигурявайки хигиенична среда и предотвратявайки разпространението на …

0
0
0
0
0