Как да изберем играчка за дете, въпреки факта, че не ги разбирате?

Играчки за деца

Със сигурност всеки от вас се е сблъсквал с такъв проблем като „Какво да подаря на детето на моя приятел, син на приятел или внук за рождения му ден?“ Проблемът е, че в наше време има огромен брой играчки, насочени към различни области на развитие и е трудно за „новодошъл“ човек.

Има много магазини, които привличат с рекламата си, намаленията, но не винаги с качеството на стоките си. И рискувате не просто да похарчите пари, а най-неприятното нещо е да сгрешите с подаръка за дете! Но основната причина да обърнете внимание на избора преди всичко е качеството на продукта и доволното дете.

Настолни игри

 Подходящи: за деца от 3 години, както и за възрастни. Причини за покупка: развитие на вниманието, паметта, у детето, постоянство, логическо и пространствено мислене, способност да се играе в отбор и по правилата. Играта е прекрасен начин да научите детето да работи в екип, но в същото време примамлив начин, тъй като много настолни игри са предимно отборни игри, играта също така помага за развитието на логическото мислене, помага за разширяване на речника, учи детето да изгражда своята стратегия и го насърчава да върви към победа, а също така учи как да губи.

За родители с малки деца ви съветваме да обърнете внимание на семейните игри.

Интерактивни играчки

Подходящо: За деца над 5 години. Причини за покупка: развитие на отговорност, тактилни умения, фина моторика на ръцете. Интерактивната играчка е играчка, която взаимодейства с дете. Основната им разлика от другите е, че тя реагира на действията на детето. Често тя може да показва емоциите си, както и да обменя информация с детето. Най-често по време на играта детето научава много нови неща. Тези играчки имат различни варианти. Например интерактивните домашни любимци развиват чувство за грижа у детето, роботите помагат да се научи нещо ново и интересно чрез директен контакт с дете, а малките говорещи кучета и котки помагат на децата да научат азбуката и да разширят речника. Този тип играчка е подходяща както за едно дете, така и за няколко, а също така има почти неограничена възрастова категория.

Комплект за създател

 Подходящо: за деца от 3 години. Причини за покупка: развитие на фини двигателни умения на ръцете и креативност, въображение. Креативността е прост, но в същото време интересен начин да създадете нещо ново, необичайно, но най-важното със собствените си ръце. Този тип игра е подходящ както за дете, което тепърва се учи да твори, така и за тийнейджър, който да усъвършенства уменията си. Работейки с комплекта, детето се научава да се концентрира и да планира дейностите си. По време на играта се развиват тактилни умения, тъй като всеки компонент от комплекта има различна текстура и изисква въображение и постоянство.

 Конструктори за дете

Подходящо: за деца от една година. Причини за покупка: развитие на фини двигателни умения, тактилни умения, въображение, внимание, способност за концентрация. Конструкторът е отлична забавна и в същото време развиваща играчка както за бебе, така и за възрастно дете. Играейки го, то преди всичко тренирате въображението си, като мисли какво да построи и какви детайли да използва. Тази посока на развитие се среща в конструкторите за деца от 5-6 години. Ако погледнете конструкторите за деца, те имат големи детайли, които са абсолютно безопасни за детето, изработени са от висококачествена пластмаса и са боядисани в ярки цветове. Освен това върху повечето детайли са нарисувани цифри и букви – това е чудесен начин да развивате детето по игрив начин.

Pin It

About admin

Check Also

Памучно болеро

Болерото е сравнително старо попадение в модата. Известно време то беше забравено и никой не …

0
0
0
0
0