Спести пари, закупувайки лаптоп втора употреба

По време на финансова нестабилност, инвестицията в нова техника и хардуер, като цяло може да заеме огромно финансово перо за фирми и частни потребители, без значение от дейността, която практикуват.

Именно и поради тази причина Ви препоръчваме, за да спестите средства, да ползвате хардуер втора употреба.

Магазин Соколец 50 предлага богато разнообразие от лаптопи, монитори, компютри втора ръка.

Предлага още аксесоари, чанти за лаптопи, калъфи за таблети, кабели и конектори спрямо Вашите нужди.

Защо казваме всичко това? Защото не само магазин Соколец 50, а  много други предлагат онлайн техника в пъти по-евтина от новата аналогична такава.

Почти няма минуси при закупуването на компютри втора ръка. Един от най-големите проблеми се явява гаранцията, но повечето компании предлагат гаранция дори на закупените втора употреба компютри.

Най-често тази гаранция бива 3 месеца,  а в много случаи може да се ползва и гаранция от 6 месеца.

От опит и практика ще признаем, че по-дълга от 6 месечна гарнция, при хардуер втора употреба не сме срещали, но необходима ли ние такава, този въпрос отправяме към Вас.

Истината е, че компютърни сервизи могат да Ви предложат и дългогодишна гаранция на дадена техника, но в този случай цената може да е стотици левове, а в статията Ви запознаваме с варианти, при които да се спестят средства.

Важно е да знаете, че един компютър, дали ще е седял в склад няколко години, преди да стигне до пазара, или е ползван два-три месеца като офис компютър, и се е озовал при Вас, разлика почти няма.

Знаете още, че един компютър, моментът в който напусне обекта, при който се продава, цената му пада с поне 20 %.

Същото е и с техниката втора ръка, която се продава на родните потребители. Най-често тази техника се е използвала като офис такава и комютърните конфигурации не са натоварвани. Реално няма и какво да ги натовари, тъй като са ползвали един офис пакет и мейл клиент.

Сами виждате, че втора употреба компютри си имат своите предимства, предимно в ценово отношение. Е, всеки сам решава, тъй като често чуваме думи от рода на „новто си е ново“, или „с новата техника се чувствам отлично“, но все пак живеем в страна, при която заплатата не е за хвалене…

 

Pin It

About admin

Check Also

Защо имаме нужда от преносима зарядна станция?

С напредъка на дигитализацията се задават и нови възможности пред съвременния бизнес. Новите цифрови технологии …

0
0
0
0
0