Собствен бизнес — основните неща при изграждането му

собствен бизнес
Имате идея, план как да я развиете и се надявате да създадете успешен бизнес? Преди да пристъпите към реализиране на плановете си, добре е да вземете под внимание няколко основни фактора. В зависимост от това в каква сфера смятате да се изявявате, добре е да обърнете внимание на следните неща.

1. Собствен бизнес свързан с предлагането на услуги

Проучете внимателно пазара и конкуренцията. Може да се ориентирате в пазарна ниша, където не се предлагат определен тип услуги. Така например, ако създадете фирма за товаро-разтоварни услуги и превоз на стоки по домовете, проучете внимателно конкуренцията си. Вижте дали в тази област имате твърде голяма конкуренция и какво точно предлагат вашите съперници. Помислете, дали можете да направите оферта, която да е изгодна за клиентите ви, или допълнителна услуга, която ще ги накара да се обърнат към вас.
От друга страна, ако вашия бизнес е свързан с транспортен превоз, бързината и доброто обслужване са определящи. Най-доброто, което можете да направите в този случай, е да проучите слабите места на конкуренцията и да се опитате да покажете по-добро обслужване. Дори и да вдигнете цените, несъмнено клиентите ви ще оценят бързината, сигурността и удобството, които им предлагате.

2. Собствен бизнес свързан с производство

Обичайно, изграждането и развиването на производствен център с търговска мрежа, си е предизвикателство. Без значение, какво точно смятате да произвеждате, първо вижте можете ли да си осигурите пазар за вашите продукти. Обърнете внимание на няколко важни пера в бюджета, които може да се окажат ключови за успеха ви:

  • Качествени суровини и материали
  • Система за контрол за качествено изработване на стоките — тук може да въведете използването на стандарт за качество ISO 9001, който да гарантира, че служителите ви са квалифицирани и обучени да управляват и ръководят ефективно вашия бизнес
  • Редовен транспорт. Той е от огромно значение. Навременните доставки не само на суровините, но и готовата продукция, могат да се окажат решаващи
  • Застраховка не само на машините, но и на служителите
  • Разходи за заплати

Направете внимателно калкулацията на разходите и приходите си, като включите в бюджета си и перо за извънредни разходи. Що се отнася до производствените дейности, ако планирате международна търговия, или по-мащабна дейност, най-доброто, което можете да направите е да въведете и стандарт ISO 14001, който гарантира, че производството на вашата продукция е съобразено с околната среда и не я застрашава. ISO 14000 гарантира, че компанията производител спазва международните стандарти за опазване на околната среда и контрол на вредните емисии, което е огромен плюс за вас.

3. Собствен бизнес в шоубизнеса

Мениджърите на звезди и откривателите на таланти печелят милиони от своите протежета, но също така влагат огромни средства, докато ги превърнат в звезди. Ако смятате, че имате бъдеще в шоубизнеса като мениджър или продуцент, първо си гарантирайте подходящите контакти в тези среди, а едва след това се опитвайте да превърнете вашите приятели или деца в звезди. И не забравяйте, че в тази сфера се печелят, но и губят много пари. Затова премислете внимателно рисковете и проучете много добре тази среда.

Pin It

About admin

Check Also

Часовници Emporio Armani

Черен петък на часовници Emporio Armani

Във вълнуващата комбинация от елегантност, прецизност и модерен дизайн, часовниците Emporio Armani се нареждат сред …

0
0
0
0
0