3 актуални и важни съвета за по-добър сън чрез подходящо спално бельо


3 актуални и важни съвета за по-добър сън чрез подходящо спално бельо

Учените дълги години са правили проучвания, касаещи по-добрият сън, както и причините, които са оказвали влияние на качестото на съня.

Представяме Ви три важни и актуални съвета, чрез които да повишите качеството си на сън, съвети, благодарение на които ще откриете разликата още през първите дни, след като ги спазите.

Първият и може би най-важен съвет, касае грижата на спалното бельо. То трябва да е чисто, чаршавите, пликовете и калъфките – изпрани спрямо изискванията на производителите. Особено важно е, след като сте закупили спалното бельо, поне два пъти да го изперете, преди да го употребите. Важно е да добавим, че инструкциите трябва стриктно да се спазват.

Вторият съвет касае сезоните и специфичният тип завивки за конкретните месеци, например – ако е лято, то зимните завивки трябва да бъдат съхранени, а на тяхно място да се включат в употреба летните, олекотени одеяла, които са изработени от памучни материи.
Причината да Ви дадем този важен втори съвет се крие в това, че някой зимни материи дават сериозна топлина и лятото ще чувствате сериозен дискомфорт, ако ги ползвате.

Последният, трети съвет, който в настоящата статия ще Ви представим, касае смяната на бельото. Често ни питат нас, експертите от Nani.bg колко често да се подменя спалното бельо с изцяло ново. На този въпрос ще Ви дадем разяснения сега, след което ще преминем към обобщение на настоящата статия.
Най-доброто решение е спалното бельо да се подменя всяка година, стига възможностите да Ви го позволяват. Истината е, че и спалното бельо, подобно на облеклото, при честото пране се изхабява, т.е. материалът отслабва и свойствата му се губят. На две години, ако закупувате ново спално бельо, смятаме, че това е чудесно съотношение и откъм цена, и откъм запазване на полезните свойста.

В обобщение на написаното ще кажем, че съществуват редица полезни съвети, касаещи изборът и експлоатацията на спалното бельо и ако Вие сте по-опитна домакиня, то със сигурност ги знаете, но ако се касае за млада дама, която от скоро живее с приятелят си, то тогава полезни съвети от познати, приятели и роднини не са в излишък.

Както и самото заглавие на статията говори, се надяваме, че чрез тези три съвета ще подобрите качеството на сънят на Вас и членовете от Вашето семейство.

Pin It

About admin

Check Also

Часовници Emporio Armani

Черен петък на часовници Emporio Armani

Във вълнуващата комбинация от елегантност, прецизност и модерен дизайн, часовниците Emporio Armani се нареждат сред …

0
0
0
0
0