Как да спестите време, търсейки изгоден кредит

Днес ще Ви запознаем с методи, благодарение на които да спестите време, търсейки изгоден кредит.

Нека приемем, че в последния момент сте решили да посетите екзотична дестинация, тъй като Ваш партньор, или приятел Ви е поканил, а туристическата оферта не е за изпускане. Но! Към настоящия момент сте в затруднено финансово положение. Е, в този случай  имаш възможност да намериш  най-евтиния и изгоден кредит за теб!

По този начин, освен че ще отговорите на приятелят, ще можете да си отпочинете, да почерпите вдъхновение, а когато се завърнете, да потърсите нов, атрактивен метод за привличане на парични потоци.

Нека разгледаме и случай две, при който често се налага, не само на Вас, но и на почти всеки един  в България, да тегли заем – покупката на движимо имущество.

Напоследък често се проморитар оферти за безлихвен автомобилен заем, но повечето купувачи все още изпитват сериозни съмнения и биват предпазливи.

В настоящата статия, както и  в препратката, която по-горе Ви споделихме, не се касае за нищо безлихвено, а за изгоден кредит. В крайна сметка ясно си даваме сметка, че безплатното води до притеснения и съмнения.

Може ли изгодният кредит да е вид примамка за крайния потребител, или може би това е проява на щедрост на търговците на автомобили и  потребителските притеснения са напразни и безпочвени? На тези въпроси оставаме да отговорите Вие, но най-общото е, че лихвения процент за клиента трябва да се финансира директно от продавача на автомобили.  Ето и какво се крие в безлихвените кредити за автомобили в най-общия случай:

Първо, за да не е на загуба, продавачът повишава крайната цена на превозното средство.

Втори сценарий, продавачът компенсира разходите си за сметка на отстъпка, която той би могъл да предостави на купувача, с други думи, просто намалява маржовете си и печели от многото продажби, но по-малка сума.

Най-важното и положително нещо е, че днес в България редица дилъри предоставят атвомобилите на кредит, но Ви съветваме да обмислите и възможността от взимане на кредит от финансова институция, с който кредит да закупите даденото имущество, било то движимо, недвижимо, и да поемете процедурата по връщане, директно към институцията.

В този случай ще отпаднат редица условности. Ето една от тях, за която потребители не си дават сметка.

Когато се закупи автомобил с 0% лихва на кредит, то автомобилната компания има изисквания, например – автомобилът да се сервизира от оторизиран сервиз, при който цените се различават от тези, в обикновените сервизи. Естествено, това е само пример, като ясно си даваме сметка, че някой клиенти предпочитат обслужването на своите автомобили да става именно и само в оторизирани сервизи на дадения производител.

В обобщение, кредитите могат да се разделят на три основни типа  – нов потребителски, кредит за имущество, и бърз кредит, покриващ ежедневни нужди. Пример за третия тип кред е предстояща абитуриентска на ваше дете, за която нямате заделен финансов ресурс, но щастливото събитие е настъпило и трябва да реагирате, подсигурявайки всичко за завършването.

Напоследък набира популярност и сравнително нов тип кредит, наречен обединяващ, като сами се досещате, че този кредит включва възможността да  изтеглите средства, чрез които да погасите задължения в друга финансова институция, като предоговорите нови по-добри условия с новата крединта институция.

За финал, търсейки кредит, Ви съветваме да не позвънявате на първият телефон, видян в брошура за финанси, а да се доверите на финансови къщи, дори на банки, с лиценз и доказан произход.

Можете да направите кратко проучване, търсейки подробна информация, използвайки Интернет.

Pin It

About admin

Check Also

Защо имаме нужда от преносима зарядна станция?

С напредъка на дигитализацията се задават и нови възможности пред съвременния бизнес. Новите цифрови технологии …

0
0
0
0
0