5 начина да спестим повече време

Понякога един ден отнема 28 часа. О, за какво говорим, 32 часа, защото всеки път, когато зачеркнете част от списъка си със задачи, се добавят пет нови.

Често си мислим, че може да свършим толкова много неща за един ден, че буквално претоварваме графика си от ангажименти и задачи. Накрая обаче се оказва, че далеч не сме успели да свършим всичко. Търсим къде сме оставили телефона си цели 30 минути, мислите какво да сготвим за обяд в продължение на час, ходим два пъти до магазина, защото сме забравили някоя от съставките за вечеря.  Чудите ли се как да спестите повече време? Един от добрите варианти е да поръчате храна за вкъщи от foodpanda и да се насладите на вкусна вечеря, без да се налага да готвите.

Ето и един практичен  списък  с идеи за спестяване на време в ежедневието:

  1. Подготовката е половината от битката

Подгответе всичко, което може да се приготви вечер. Това означава: Проверете дали децата са извадили бутилки за напитки и кутии за обяд от раниците си, измийте бутилките за пиене, сложете ключове и портфейла на тяхно място, вижте дали електронните устройства са заредени и подгответе дрехите, които децата или вие сами искате носете на следващия ден..

2. Спестете време в ежедневието с етикетираща машина

Ако решите да етикирате рафтовете си и това наистина е брилянтна идея. Така че можете да намерите всичко веднага и дори да имате деца, те могат да вземат нещата самостоятелно и да почувствате малко облекчение. Между другото, това не се отнася само за чекмеджета в кухнята, но е подходящо и за килера.

3. Спестете време в ежедневието на обяд

Понякога потъваме в интернет с часове. Но не във Facebook, защото чатим с приятели, а защото търсим рецепти, за да си приготвим обяд. Когато имате деца, трябва да мислите още повече за това, защото в крайна сметка всеки иска любимата си храна в даден момент. Има следния трик: седнете сами веднъж седмично, или ако имате семейство заедно с него, и решете какво да готвите за следващата седмица.

 Помага, ако направите своя собствена готварска книга, в която да запишете любимите си ястия  или да поискате рецепти от приятели веднага. Това спестява дълги дискусии и време за проучване онлайн. Още един допълнителен съвет за майките: Разстройвате ли се, когато ви връщат кутиите за обяд обратно? Тогава просто оставете децата си да се включат в планирането на седмично меню и да добавят това, което искат.

4. Спестяване на време в ежедневието с групи в социалните мрежи

 Вече споменахме Facebook. Обикновено това е абсолютна загуба на време, но може да се използва и добре. Например, когато създавате групи с приятели. Тук можете да публикувате неща, забравени на последното парти, да попитате кой случайно има кола за движение или да напишете дали остава билет за концерта. Спестява невероятно време, защото не е нужно да се обаждате на всеки приятел поотделно. Освен това спестява пари, когато откриете изгубени неща.

5. Спестете време в ежедневието, като поддържате нещата подредени

Вечерта върнете всичко на мястото си. Независимо дали става въпрос за детски играчки или ваши собствени неща. Не е нужно да сте супер спретнати, просто трябва да знаете къде да намерите нещата, защото най-голямото губене на време е търсенето!

Pin It

About admin

Check Also

Часовници Emporio Armani

Черен петък на часовници Emporio Armani

Във вълнуващата комбинация от елегантност, прецизност и модерен дизайн, часовниците Emporio Armani се нареждат сред …