Шлайфане на бетон – как се прави

Ако ви се налага да шлайфате бетон, е напълно нормално да се запитате дали трябва да си закупите оборудване или ще бъде по-изгодно да наемете. Ако следвате нашите съвети, ще успеете да се справите със задачата и сами.

Какво е шлайфане на бетон? Шлайфане е, когато абразивен инструмент отстранява материала от повърхността на субстрата, за да го оформи, текстура или профилира. Процесът включва движение на абразивен диск върху повърхността на бетона и подаване на вода под високо налягане, което действа като охлаждаща течност и смазка. Шлайфането се извършва на етапи, като всеки етап оставя по-гладка повърхността от предишния. Трябва да се използват дискове за шлайфане, по-фини или по-едри, за всеки етап от процеса.

Колкото и да не ви се иска да работите с уред, се налага. Машините вършат работата за половината от времето за ръчен труд, като същевременно осигуряват резултат, който трудно може да се постигне на ръка.

Ключът към успешното полиране на пода е да знаете какъв вид машина ще ви е необходима, как работи и как да се подготвим предварително. Подготовката на повърхността е съществена част от процеса. Необходимо да се погрижите за демонтажа на старата подова настилка. За тази цел ви съветваме да си намете фирма за кърти чисти извозва , която ще ви спести много време и усилия, като се погрижи за старатата настилка вместо вас. Особено ако старата настилка също е бетон, то услугата къртене на бетон е точно за вас. Може да се наложи да поставите друго покритие, което ще защити повредата на бетона при шлайфане.

След това бетонът трябва да се измие старателно с вода под налягане. Така ще сте сигурни, че мръсотията ще се премахне изцяло. За да предпазите повърхността от нараняване по време на шлайфане, трябва да се погрижите да запълните по-големите драскотини по бетона. Епоксидните лепила могат да свършат работа.

На следващия етап идва ред да използвате машината си, която е закупена или взета под наем. Машината трябва да има водна връзка, която пръска под високо налягане върху бетонната повърхност. Уверете се, че овлажняването е достатъчно, за да може да се избегне прегряване на машината.

За да предотвратите плъзгането на абразивния диск върху най гладката повърхност на бетона или други материали, които не са част от повърхността на бетона, използвайте телена четка, за да ги отстраните навреме. Това е от решаващо значение за поддържането на вашата машина в безопасност и за удължаване на нейния живот.

Pin It

About admin

Check Also

Монтаж на камина

Какво трябва да имаме предвид при монтаж на камина

Монтажа на камина не е лесна задача. Веднага ви предупреждаваме, че ако нямате опит и …