Съдържание за сайт – да пишете сами или да наемете копирайтър

Често съществуват две мнения относно поддръжката и изграждане съдържание за сайта. Ако имате собствен бизнес и той има онлайн присъствие, писането на текстово съдържание за сайта е работа на копирайтър. До тук добре, но някои са категорично против, че един специалист може да повери работата си на другиго. Тук се явяват услугите на Virtualassistans.com. Те са не само, за да пишат текстове и сео статии за сайт. Те са и за да се отнесат отговорно по техническата поддръжка на вашия сайт.

Съдържание за сайт

Когато сте основният експерт в проекта. Ако сами създавате продуктите си, то навярно в детайли знаете всичко за тях. Може да разкажете за вашия проект, за който копирайтърът никога няма да се досети. Това са вашите професионални находки, интересни случаи от практиката, опитът на тези, които вече са се превърнали във ваши клиенти.

Копирайтерът създава текстове въз основа на материали, които са свободно достъпни или които му давате. Историите, които сами разказвате. Ако предадете цялата тази информация правилно, достъпно и точно, то и той ще може да я добави в текстовото съдържание. Ако го лишите от такава находка, то и изготвянето на съдържание за сайта ви ще е лишено от фините детайли – подправката на гозбата, която готвите.

По този начин, вие сами генерирате съдържание, а копирайтърът създава уникален текст, който привлича хората.

Ако вие лично сте Гуру в своята област, това не означава, че потенциалните клиенти са наясно. Понякога това не е толкова важно – позволете си да не знаете и да научавате нови неща. Не спирайте да се развивате.

Например, имате малък магазин за декор на дома. Вази, салфетки и всичко останало. Да предположим, че решавате да правите блог с полезни съвети. Тук, не бива да пропускате самото SEO. Ако купувачите не се интересуват, кой продава всички тези сладки дребни неща, то можете да делегирате част от поддръжката на сайта. Просто предоставете на копирайтъра актуална информация и той ще напише за вас уникални текстове.

Противопоказно е да пишете сами в случай, че…

Когато… не сте експерт по темата. Когато нямате време или просто не ви се отдава писането. Тогава на ваше разположение са услугите на Virtualassistans. Ако решите да правите бизнес и блог и не искате да станете експерт, наемете копирайтър.

Ако нямате усет да пишете. Ако вашите текстове са нечетливи и съдържат много грешки, може би наистина трябва да помислите за делегиране на тези права.

Ако говорим за рутинни текстове, особено за големи томове, отново са ви нужни хора, които се занимават с това професионално!

Да речем, че трябва да направите 500 описания на продукти за онлайн магазин. Или генерирайте десетина такива описания седмично. Или на всеки три дни да публикуваме фирмени новини по шаблон… Едва ли, всеки разполага с такова време. Екипите Виртуални асистенти са насреща.

Може да поръчате услуги, да купите готов текст, уникално съдържание, сео тестета и каквото ви е необходимо… Трудно и почти невъзможно е да си купите време или въображаема простота за подобни задачи. Не позволявайте вашето време и творческа енергия да се хабят напразно. Това няма да е достатъчно за по-важните проекти. И тук помощта на писателя е безценна.

Когато става въпрос за отговорни текстове

По-добре е да не пишете сами текста. Статии за продажба на главната страница на сайта, търговска оферта, маркетингов комплект, без подходяща база от знания и практически опит.

Да, има и такива, които интуитивно пишат интелигентни продажни текстове. Много са и онези, които правят банални грешки.

Когато вече имате голям бизнес

В големия бизнес нещата са малко по-различни. Никой не очаква, че директорът / собственикът на фирма или да речем, банка, лично ще дава съвети, относно безопасността на инвестициите или депозитите всяка седмица. И разбира се, няма такава нужда.

Бизнесът расте, задачите се променят, политиката за съдържание също. Въпреки че има и такива големи проекти, собствениците, на които отделят време за блог, а бизнесът се възползва само от това. Това е като наемането на счетоводител или адвокат. Ако имате бизнес, тези професии са за това, че да следят всички новости в закони и нормативни документи, да движат, една част от бизнеса ви. В тези случай, вие имате време да развивате бизнеса си. Така е и с изготвянето на съдържание за сайт и неговата поддръжка.

Днес говорихме само за нуждата от изготвяне на текстове. Съществуват още редица неща, относно поддръжката на сайт и генериране на съдържание. Когато не е необходимо наемете си копирайтър и спестете време!

Pin It

About admin

Check Also

Оппределяне на подходящия уеб дизайн, който може да пасне на всички ваши устройства

В ранните дни на уеб дизайна Повечето сайтове от миналото са били предназначени за мониторите …