Почистване на керамични плочки, как правилно да се мие керамика

Порцелановите и керамичните плочки се използват от векове заради тяхната издръжливост и привлекателност. И въпреки че керамичните плочки се използват по-често, порцелановите каменинови изделия бързо набират сила. Наистина, ако се опитвате да решите кои плочки да поставите в нов апартамент или ремонт, най-трудната част от избора ще бъде размер, цвят, стил и форма.

Почистване на керамични плочки с професионални почистващи препарати

 Керамиката и порцеланът са екологично чисти продукти и двата вида плочки са универсални и могат да се използват буквално навсякъде в дома или офиса. Ако имате нужда от повече информация за бъдеща покупка или ако вече имате керамични плочки, ние ще споделим повече информация с вас.

Глазирани керамични плочки

Керамичните плочки са един от най-разпространените материали, използвани в домове и търговски сгради. Изработена е от глина и смес от други минерали, а плочката достига окончателната си форма при изпичане при много високи температури. Предимствата на керамичните плочки са много. Те са издръжливи, гъвкави и често превръщат банята и кухнята в произведение на изкуството. Освен всичко друго, керамичните плочки се почистват лесно, тъй като естествено са устойчиви на влага и следователно на петна. Керамиката е популярен избор за душове, подове, бар плотове и гръб, стени и т.н. Това е така, защото опростява поддръжката и предлага голямо разнообразие от цветове, форми и размери.

Как правилно да миете керамични плочки

Керамиката на практика не изисква поддръжка на повърхността. Редовното миене е достатъчно, за да поддържате вашите керамични плочки да изглеждат страхотно през годините. Редовно измивайте повърхността на плочките с топла вода с моп или парцал, в зависимост от това къде е поставена керамичната плочка, на пода или плота. Ако водата е оскъдна, повечето производители препоръчват използването на pH неутрални почистващи разтвори на всеки две седмици.

 Отстраняване на мазнини от керамични плочки

Първо трябва да охладите мазнината, така че да се втвърди. Използвайте набор от гъби и препарати за миене на съдове Frosch (Frosch), Pemolux, Bingo (Bingo), Dosia (Dosia), за да почистите мазнината от плочките. Средствата за почистване на подове Comet, Mr. Proper, Domestos ще помогнат за премахването на остатъците. Изплакнете с чиста вода и подсушете.

Премахване на мухъл и плесен от плочки

За силни петна от мухъл и плесен върху керамични плочки под душа или ваната, опитайте тази рецепта: 3/4 чаша сода за хляб 1/4 чаша белина Включете аспиратора в банята и ако има, отворете прозореца за вентилация. Смесете в гъста паста от съставките, след което използвайте четка за зъби, за да нанесете върху плочки и шевове. Оставете да престои десет минути, след което отстранете останалата паста. Премахването на мухъл може да бъде по-трудно в някои области отколкото в други и може да се наложи да повторите процеса. Препоръчваме също да носите предпазни очила и гумени ръкавици, за да предпазите кожата на ръцете и очите в случай на разпръскване на сместа.

 Други методи

Можете да използвате специализирани гуми за почистване или просто гумичка за молив, за да премахнете внимателно петна от плочката. Всеки от тях трябва да бъде достатъчно ефективен. Когато сте готови, избършете плочката. Ако нито един от горните продукти не работи, RALEX е чудесен почистващ препарат за премахване на петна от керамични подови плочки, например.

Pin It

About admin

Check Also

Как да спестим пари при обзавеждане на спалнята: практични съвети и трикове

При обзавеждането на спалнята, много хора се изправят пред предизвикателството как да направят това без …