Метионинът – най-силната аминокиселина за здраве и сила

Метионинът е считан за един от най-мощните антиоксиданти за човешкия организъм и за една от най-силните с въздействието си аминокиселини от всички двадесет, които изграждат нашите тела.

Освен, че помага за забавяне процесите на стареене, метионинът участва в синтеза на някои аминокиселини и съединения, които са неимоверно важни за нашия организъм, като например колаген и креатин.

Метионинът ни защитава дори и когато не знаем

Метионинът може да ни помогне в защитата на тялото от увреждане, причинено от йонизиращо лъчение. Може да детоксикира вредните вещества в тялото, като тежки метали, но не само.

Може също така да предотврати увреждания на черния дроб при някои състояния и би могъл да помогне за предотвратяване на мастни натрупвания в него, за негативните последици от което се знае много.

Добре позна е ефектът и при спортуващите. За метионина се казва, че може да помогне за облекчаване на умората и за по-бързото възстановяване.

За здрава кожа и хубава коса

Тъй като стимулира производството на колаген, аминокиселината метионинът е ценен помощник на всички, които искат да постигнат по-хубава кожа и коса по естествен начин.

Достатъчно е просто да включите в менюто си повече храни, богати на метионин за да видите ползите от това. Аминокиселината ще намали риска от ранно оплешивяване както при мъжете, така и при жените.

Кожата също се облагодетелства много от метионина в храната. Стимулирането на колагена прави кожата свежа, подхранена и стегната. Високото съдържание на колаген бързо се забелязва и всеки човек е=ще оцени разликата върху лицето си.

За здрави кости, зъби и нокти

Метионинът стимулира абсорбирането на калция от човешкия организъм, като по този начин прави зъбите, костите и ноктите по-здрави и силни. Поради това свое качество, той може също така да помогне за лечение на остеопороза.

Като цяло, най-заплашени от остеопороза са жените, особено след като преминат през менопаузата. По тази причина именно те трябва да се уверят, че консумират достатъчно храни, съдържащи метионин.

Как да си го набавим

Експертите препоръчват да се опитаме да си набавим нужното количество с храната, тъй като тази аминокиселина е много силна и може да е опасна, ако с нея се прекали. И все пак, това не винаги е възможно. В подобни случаи можете да разгледате на Workout.bg и да си поръчате добавка според вашите нужди.

Pin It

About admin

Check Also

Защо си струва да използваме професионална картофобелачка ?

Ако приемем, че сте управител на ресторант, но все още се колебаете, дали да инвестирате …