Как се почиства полиран гранитогрес

В наши дни, могат да се открият най-различни облицовъчни материали, с които да придадем завършеност и очарование на всяка една стая. Добрата новина е, че разнообразието е на наша страна, а лошата, че има и доста тривиални въпроси, върху които е добре да помислим в детайли – почистване, полиране, частични ремонти и др. 

Ако става дума за полагане и поддръжка на полиран гранитогрес, то в случая ще е добре да се информираме подробно какви са предимствата на тази подова настилка, също както и кои са най-ефективните методи за почистване. 

Какво представлява полираният гранитогрес

Доста хора търсят изисканост и вдъхновяващ интериор за своя дом, а полираният гранитогрес се оказва отлично средство да постигнем съзвучие и интересна интерпретация на най-смелите си идеи, които да открият своята реализация във всяка една част от жилището. Той не случайно е толкова предпочитан и популярен сред търсещите съвършенство – той се отличава с висока износоустойчивост и дълъг експлоатационен живот. Но как да се грижим за него? Не е толкова трудно, колкото изглежда.

Лесно ли се почиства

Поддръжката на полирания гранитогрес е малко по-специфична, защото огледалната повърхност не може да скрие петна и следи от замърсяване, които в други случаи могат да бъдат потулени. За да бъде подовото покритие винаги с ослепителен блясък, ще Ви се наложи да обърнете малко по-специално внимание на хигиената. Желателно е да направите следното:

  • Купете концентриран препарат, който е предназначен за матов и полиран гранитогрес;
  • Нанасяйте го посредством моп или специализирана машина;
  • Започвайте почистване от най-вътрешната част на стаята към вратата;
  • Изчакайте известно време, за да изсъхне подът.

След като си създадете рутина, няма да Ви е никак трудно да я следвате. Ежедневното почистване на пода е дори задължително, затова се постарайте да поддържате едно оптимално ниво на хигиена, което ще Ви осигури приветлива и комфортна домашна обстановка. 

Как да го изберем, светват от Gaudi

Изборът на полиран гранитогрес е първата задача от списъка, с която трябва да се заемем, когато сме на път да обновим жилищния интериор. Независимо дали става дума за кухнята, банята или просторния коридор, правилните размери и цветове ще ни отведат до целта. Повечето потребителски мнения насочват вниманието ни към бял или черен испански полиран гранитогрес, който се счита за “класическото” решение в много от случаите. Разгледайте продуктовия каталог на Gaudi DS и посетете физическия магазин в град София. Дайте отправна точка на интериорните си проекти.

Pin It

About admin

Check Also

Как да спестим пари при обзавеждане на спалнята: практични съвети и трикове

При обзавеждането на спалнята, много хора се изправят пред предизвикателството как да направят това без …