Как се калибрира хигрометър?

Транспортирането, съхранението или дори постоянната употреба в суха среда влияе върху хигроскопичното функциониране на биметалната пружина или синтетичната коса. За да поддържате хигрометъра си в най-добра форма, трябва да регенерирате измервателното устройство поне на всеки шест месеца, да го калибрирате и регулирате, ако е необходимо. Регенериране на хигрометър. Регенерацията е основно за възстановяване на идеалната текстура на деликатните материали. Косата например може да стане чуплива, ако е постоянно изложена на сух въздух. Излагайки косата на среда с високо съдържание на влага, вие възстановявате нейното естествено състояние, хигроскопични свойства и точност.   

 Калибриране и настройка на аналогов хигрометър. Ако е необходимо повторно калибриране на хигрометъра, може да се калибрира чрез сравнение с няколко други влагомери или прецизно референтно устройство (напр. Психрометър) след регенерация и при нормални стайни условия. Устройствата трябва да се поставят едно до друго при еднакви условия, в идеалния случай с малко циркулация на въздуха. Дайте на устройствата 30-45 минути, за да се аклиматизират. Спрете чакането с таймер. В задната част на устройството има малък регулиращ винт или пластмасов винт, видим през малък отвор. С помощта на тънка отвертка с отверстие вече можете внимателно да регулирате иглата отпред на устройството до определената стойност.

 Как да настроите цифров хигрометър. Цифровите влагомери са готови за употреба след поставяне на батериите. Те измерват текущата влажност на мястото на инсталацията в рамките на няколко минути след достатъчна аклиматизация. Тъй като качеството на въздуха в помещението винаги зависи от температурата. Цифровите хигрометри се предлагат в множество дизайни и за много специални приложения. Кое е идеалното място за хигрометър? За да определите перфектно влажността, изберете централно, добре проветриво място за устройството, а не непосредствено до източник на топлина или външна стена. Също така трябва да се избягва непосредствената близост до прозорци и врати. Ако искате да монтирате своя хигрометър към стената, трябва да обърнете внимание на същите условия.

Pin It

About admin

Check Also

Етеричните масла и ползата им върху нервната система

Състоянието на психиката е точно толкова значимо, колкото е и физическото ни здраве. Емоционалният баланс …