Как да спестим пари по време на тежки национални кризи?

В България, за повечето е факт, че се намираме в няколко кризи. Икономическа, политическа, факт е инфлация, което автоматично ни кара да зададем въпроси, като: Как да спестя по време на криза? Как да запазя спестяванията си? Как да направя пари в трудни времена и други сходни.

Наистина въпросите, касаещи финансите са много актуални.

В настоящата статия Ви представяме съвети за това как да спестим пари при тежки мигове и времена, както и даваме препоръки, които вярваме, че могат да Ви помогнат, ако не друго, поне да запазите настоящия си капитал.

Времето на национална криза може да бъде много тежко за много хора, особено по финансови причини. В следващите редове ще ви предложим някои идеи, как да спестите пари по време на тежки национални кризи:

  1. Създайте месечен бюджет. Създаването на месечен бюджет може да ви помогне да разберете какви са вашите месечни разходи и да намерите начини да ги ограничите. Създайте списък с всички месечни разходи, като включите всички сметки, кредити, наеми и други.
  2. Ограничете ненужните разходи. Ограничете ненужните разходи като избягвайте ресторантите и кафенетата, избягвайте закупуването на неща, които не са необходими, и избягвайте големи покупки, като коли и къщи.
  3. Търсете най-добрите оферти. Търсете най-добрите оферти за сметки за електроенергия, вода, газ и други услуги. Също така, търсете най-добрите оферти за банкови услуги, за да получите най-ниски такси и лихви.
  4. Планирайте покупките си. Планирайте покупките си и търсете добри оферти. Избягвайте да купувате неща на едно място, когато можете да ги закупите на различни места за по-ниски цени.
  5. Направете си домашни ястия. Заменете ресторантите и кафенетата с домашно приготвени храни. Това ще ви позволи да спестите много пари, особено ако сте семейство с много хора.
  6. Приложете политика на нулева тръпка. Политиката на нулева тръпка означава да използвате нещата, които вече имате, преди да купите нови. Избягвайте да купувате неща, които не са необходими, и използвайте старите вещи до край.
  7. Помислете за пасивни доходи, въпреки тежката ситуация! Ако сте фотограф, можете да продавате кадрите си в стокови борси за фотография. Ако сте музикалн, можете да създавате тракове и да ги продавате. Въобще има много опции за патсивни доходи.
  8. Разгледайте възможността за рефинансиране на дълговете. Ако имате дългове, разгледайте възможността за рефинансиране на тези дългове с по-нисък лихвен процент. Това може да ви помогне да намалите месечните си разходи.
  9. Използвайте обществен транспорт. Ако е възможно, използвайте обществен транспорт вместо личния си автомобил. Ако сте в малко населено място, ходете пеш! Това ще ви позволи да спестите пари за гориво и паркинг.
  10. Използвайте кредитни кадри мъдро. Ако може въобще не ги употребявайте, че понякога лихвите могат да са сериозни. Избягвайте да купувате неща, които не можете да си позволите, и избягвайте да плащате минималните вноски, които ще ви доведат до по-големи дългове.

Надяваме се, че съветите ще Ви бъдат полезни! Оставете коментар, ако искате да добавите нещо към статията!

Pin It

About admin

Check Also

Защо имаме нужда от преносима зарядна станция?

С напредъка на дигитализацията се задават и нови възможности пред съвременния бизнес. Новите цифрови технологии …