Как да се справим със смяната на счупена плочка

Плочките са универсално решение за интериора на дома, което идва на помощ във всякакви ситуации – от облицоването на банята до полагане на подова настилка в коридора. Смяната на счупена плочка обаче е изкуство, в което малцина са подобаващо просветени, но екипът на фирма за кърти чисти извозва ще ви даде малко повече разяснения как да се случи този процес.

Повечето от нас разчитат на майстори, които да извършат услугата срещу заплащане, но реалистично погледнато, е абсолютно възможно един подобен разход да бъде спестен.

Какво ни съветват специалистите относно смяната на счупена плоча?

За премахване на фугите и лепилото под счупената плочка, най-добре е да използваме универсален инструмент като осцилатор, оборудван с подходяща за целта приставка. С негова помощ можем да изстържем всичко излишно и да отстраним разрушените части без никакъв проблем.

Веднъж отстранили всичко излишно в максимална степен, можем да преминем към нанасянето на ново лепило, фугиране и поставяне на новата плочка. Ако сте се справили добре, повърхността ще изглежда перфектно равно, в унисон с останалата част. Нещо повече – истинският белег на майсторство е да успеете да се справите със задачата, без да повредите съседните части на конструкцията.

Защо и как се чупят плочките в дома?

Всички знаем, че никое човешко произведение не е вечно, така че наредените плочки съвсем не са изключение от правилото. С времето те се амортизират и захабяват, което съвсем логично води до тяхното естествено напукване и необходимост от смяна.

Допълнителни фактори, които могат да доведат до ускоряване на процеса, са например влагата и температурните аномалии, съчетани с прекомерно натоварване и натиск.

Друга причина за преждевременното увреждане на плочките в дома е, ако бъдат положени на неравна повърхност, което може значително да скъси очаквания им живот. Бъдете внимателни и при изначалното им поставяне, защото всяка неточност в консистенцията или неспазване на препоръките може да доведе до неочаквани негативни последствия.

Последно в списъка, но не на последно място, бихме споменали и лошото качество на избраните материали. Понякога в стремежа си да спестим ставаме недалновидни, така че по-добре вложете малко повече и инвестирайте на момента, защото в противен случай дългосрочният ефект може да е точно обратният. Ако все пак щетите по плочките са повече и подмяната само на малък брой от тях ви изглежда безсмислено, то можете да наемете фирма за къртене на плочки , която за нула време ще ви отърве от тях.

Pin It

About admin

Check Also

Шлайфане на бетон – как се прави

Ако ви се налага да шлайфате бетон, е напълно нормално да се запитате дали трябва …