Как да изберем сушилник за баня през 2023 г.?

Комфортът по време на престоя ви в банята се определя не само от такива големи и значими елементи като душ кабина или бойлер, но и от на пръв поглед незначителни детайли, като сушилника за хавлии. Благодарение на него можете да увеличите удобството при организиране на пространството, да го направите по-удобно и, разбира се, бързо да изсушите кърпите. Важно е само да разберете как да изберете сушилни за баня: какъв тип, какъв материал, каква форма и компания е по-добре.

Кой сушилник за кърпи е по-добър: електрически или воден

Най-важното е да вземете решение за вида на това устройство. Всички сушилници за хавлии, са разделени на следните категории:

Сушилници за баня с водно отопление. Най-традиционният формат, при който топла вода, циркулираща през тръбно тяло, отговаря за отоплението – от водоснабдителна система или отоплителна система. От една страна, това е много полезно. В крайна сметка не е нужно да харчите пари за работата на това устройство. От друга страна, в този случай вие сте зависими от водоснабдяването. По време на поддръжката на водопровода или изключването на отоплението, отоплителната релса за кърпи всъщност ще се превърне в обикновена закачалка, не повече.

Електрически лири за баня. Вътре в устройството е скрит мощен (от 100 до 2000 W) нагревателен елемент, захранван от контакт. Следователно нагревателната релса за кърпи е готова за употреба през цялата година. Освен това може да се постави не само в банята или до щранга. Плюсовете включват по-бързо загряване и възможност за регулиране на температурата. Но трябва да платите за всичко и в буквалния смисъл – ако искате да изберете този тип сушилник, пригответе се за нарастващи сметки за електричество.

Комбиниране сушилници за баня

Отделно ще добавим за комбинираните отопляеми релси за баня. Имат водна верига за течаща топла вода, когато има такава и електрически нагревател, когато няма вода. Това устройство е универсално: не е необходимо да решавате кой сушилник за хавлии, електрически или на водна основа е по-добър. Въпреки че цената е по-висока.

Избор на материал за сушилник за баня

Ако сте се спрели на водно устройство, трябва да обърнете внимание от какво е направено. На въпроса какъв материал да изберете за сушилника за хавлиени кърпи за апартамент или къща, има няколко типични отговора:

  • Обикновена стомана. Тази опция е приемлива само в случай на строги икономии – нейният основен коз: достъпност. В други ситуации черната стомана е най-добре да се избягва. Тя се страхува от корозия, хромираното покритие се отлепва доста лесно, тръбите обикновено са шевове, което увеличава риска от течове. Има модели с боядисване, поцинковане и безшевни, но цената им е по-висока.
  • Цветни метали. Месингът, медта и алуминият са по-скъпи от черната стомана – това е напълно оправдано. Те са стилни и привлекателни, издръжливи и устойчиви на ръжда. Трябва обаче да се помни, че тези метали са по-малко издръжливи. И следователно тяхната устойчивост на износване е по-висока: те могат да бъдат надраскани от песъчинки и други примеси във водата, подадена към отоплителната релса за кърпи.
  • Неръждаема стомана. Тази нагревателна релса за хавлии си струва да изберете за тези, които не са готови за компромиси. В крайна сметка той е най-скъпият, но и най-надеждният: този материал не се страхува от вода, включително много мръсна вода. Той е красив и се предлага в различни варианти: полиран, хромиран, боядисан. Вярно, пазете се от фалшификати: трябва да го купувате на надеждни места, като bg-maistor.com.
Pin It

About admin

Check Also

Защо имаме нужда от преносима зарядна станция?

С напредъка на дигитализацията се задават и нови възможности пред съвременния бизнес. Новите цифрови технологии …