Как да изберем подходящия климатик?

Дойде моментът, когато трябва да смените стария си климатик или да закупите нов за новия си дом. Ето момента, в който всеки започва да се чуди какъв климатик ще му е необходим. Но как да изберем правилния климатик? Сега има толкова много марки и модели, всеки с уникални характеристики. В днешната статия ще се опитаме да отговорим подробно на този въпрос.

Клас на климатика

Съществуват няколко класа климатици. Първо, нека се запознаем с тях. В момента пазарът предлага климатици от 3 класа: висок клас, междинен клас и входен клас.

Висок клас: Включва хиперинверторни климатици, които по начало са най-икономичния вид на пазара, като в същото време предлагат допълнителни функции, които са полезни за потребителите. Този вид са с качество от най-високо ниво, но също и цената им е по-висока от другите класове климатици.

Междинен клас: Това са климатиците от инверторен тип, които не са толкова икономични като високия клас, но въпреки това предлагат необходимото качество и се предлагат на добра цена, подходяща за всеки бюджет. Те също имат функции, които могат да бъдат доста полезни за потребителя.

Нисък клас: Това са конвенционални климатици, които нямат толкова висока енергийна ефективност, но с развитието на технологията от типа инвертор, техните енергийни характеристики и качество са добри. Функциите им са по-малко, но цената на тези климатици е много по-ниска.

Мощност на климатика

След като се запознаете с класовете климатици и изберете какъв клас ще бъде климатикът, следващата най-важна стъпка е да се определи мощността. За битови нужди най-често използваните мощности са от 7000 до 18000 BTU (7ca, 9ka, 12ka, 18ka), но за да бъде уютно в стаята е необходимо да изберете правилната мощност, нито да е малка, нито да бъде по-голяма отколкото е необходимо за стаята. За да се изчисли размерът на климатика, трябва да се вземат предвид някои показатели, като площта на помещението, неговата експозиция и вида му (спалня, хол, кухня и др.), например за спалня с площ от 12 квадратни метра, климатик с размер 7ca е добър избор.

Онлайн магазините предлагат богат избор и организират намаления. В магазин Phoenixclima ще намерите богат избор от климатици във Варна на цени, които си заслужават. Ако имате някакви затруднения при избора, можете да се свържете с търговски консултант за съвет или ако сте успели да изберете климатика и сте избрали най-подходящия клас и размер на климатик, можете да преминете към пазаруване.

Pin It

About admin

Check Also

Монтаж на камина

Какво трябва да имаме предвид при монтаж на камина

Монтажа на камина не е лесна задача. Веднага ви предупреждаваме, че ако нямате опит и …