Какъв да бъде цветът на спалното бельо?

Всички знаем колко е важен качественият сън за пълноценната ни почивка, но едва ли предполагаме, че добрият сън може да се повлияе и от цветовете, в които сме избрали спалното бельо.

Психолозите обосновават този феномен с факта, че цветовете влияят на психиката ни на подсъзнателно ниво, а спалното бельо е първото, което виждаме, когато се събудим сутрин, както и обратно – то е последното, което неволно маркираме с поглед преди да заспим.

За да се събуждате заредени с настроение, непременно помислете за цвета, който сте избрали за спалното бельо.

Спално бельо в червено е идеално решение за прекалено пасивните хора, които искат да повишат активността си и да се заредят с повече жизненост и енергия.  Трябва да се има предвид обаче, че този ефект може да се засили и по този начин да доведе до натрупване на нервно напрежение. Затова най-добре е да се използва по-скоро спално бельо с червени акценти, отколкото да се залага изцяло на червения цвят. Отлична комбинация за бодрост и жизненост е бяло и червено. Червено, комбинирано с  черно, засилва сексуалното влечение.

Спално бельо в светлите оттенъци на синьо-лилавата гама въздейства особено успокояващо върху психиката и е в състояние да ви зареди с много положителни емоции. Синият цвят се слави като един от най-успокояващите, а лилавото от своя страна засилва творческите наклонности.

Един от фаворитите сред подходящите цветове за спално бельо е зеленият цвят. За него се твърди, че гарантира спокоен сън, без кошмари. Зеленото е свежо и много приятно – един универсален избор, неслучайно предпочитан от толкова много хора.

Можете също така да заложите и на „цветовете на щастието“ – жълто, оранжево, светло бежово.

Всичките нюанси на жълтото и оранжевото са подходящи като избор на цвят за спалното бельо, тъй като зареждат с много енергия, провокират усещане за топлина и щастие.

Спалното бельо в черно изглежда много стилно и секси, особено, ако е изработено от луксозни, лъскави материи. В противен случай има опасност да направи атмосферата в спалнята доста тягостна. Ако все пак сте почитател, съчетайте го поне с още един, свеж и светъл цвят.

Pin It

About admin

Check Also

Етеричните масла и ползата им върху нервната система

Състоянието на психиката е точно толкова значимо, колкото е и физическото ни здраве. Емоционалният баланс …