Какво трябва да имаме предвид при монтаж на камина

Монтаж на камина

Монтажа на камина не е лесна задача. Веднага ви предупреждаваме, че ако нямате опит и увереност в тази дейности, по-добре е да поверите изпълнението на проекта на професионалисти. Но, независимо от вашето решение, следната информация ще бъде полезна при избора на практичен и безопасен начин за инсталиране на камина във вашата къща или апартамент.

На първо време е необходимо да вземете най-подходящото решение кой от всички видове камини ще бъде най-подходящ за вас. Дали ще бъде камина на дърва, електрическа камина, камина на газ, биокамина. Също така камините се разделят и на: вградени – разположени в носещи стени, предварително планирани; стенни – допълнително монтирани, като коминът е разположен между камината и стената. Това е най-често срещания вид, много стари къщи са устроени по този начин. Ако и вашия комин е в подобно състояние, то можете да се свържете с фирма за къртене на комин , която да ремонтира стария такъв, за да изградите по-нов и по-стабилен. Фирмата ще ви предложи в допълнение и извозване на строителни отпадъци .

След, като сте избрали най-подходящия за вас вид камина е необходимо да подготвим мястото. Погрижете се да смените при необходимост подовата настилка с такава, която би устояла на високи температури. Не забравяйте и за вентилационната система. 

Без значение какъв тип камина ще изберете за вашия дом, вие гарантирано ще намалите разходите за електричество, това е страхотен плюс особено във времената, в които живеем. Освен, че ще намали вашите разходи, камината гарантирано и ще сплоти вашето семейство. Огънят мигновено ще събере всички обитатели на дома пред него. Ако имате електрическа камина, тогава ще можете да се наслаждавате на тази камина през цялата година. Понякога летните нощи могат да бъдат студени, особено с наближаването на есента.

Pin It

About admin

Check Also

Шлайфане на бетон – как се прави

Ако ви се налага да шлайфате бетон, е напълно нормално да се запитате дали трябва …