Какво да посетим, ако сме на почивка в Родопите?

Нашите редактори направиха списък на местата, които наистина човек трябва да види в приказната Родопи планина. Ето и нашите предложения за дневни екскурзии докато почивате в района:

  1. Ягодинската пещера

Ягодинската пещера се намираща в Буйновското жредло. Тя е дълга 8 километра и попада сред най-дългите пещери в България. Самата тя е една сложна система, представена чрез мраморни етажи като най-долният е най-добре устроен.

  1. Бачковския манастир

Бачковският манастир е сред четирите най-големи и уредени манастири у нас. Намира се в село Бачково на около 7 км от Асеновград по пътя за Смолян. Бачковският манастир е основан през далечната 1083 година, реставриран е основно и е сред най-богатите на икони, запазени реликви и артефакти. Към днешна дата манастирът е сред най-посещаваните в България. Той се радва на дълбокото възхищение на безброй туристи, пътуващи по пътя за ски курортие Чепеларе и Пампорово.

  1. Кръстова гора

Кръстова гора, както и Белинташ са магични места. В случай, че никога досега не сте се докосвали до това сакрално място, знайте, че сега е моментът да го направите. Кръстова гора е голямо християнско средище, което привлича ежедневно сериозен набор от поклонници. Историята му датира от преди Християнството и това го прави толкова магично. Още траките са градили светилища в района, усещайки силната енергия на тази местност. Не пропускайте да отидете там, ако нощувате в някой от многобройните хотели в Родопите.

  1. Широка лъка

Село Широка Лъка е още наричано „селце на певците”. То се намира сърцето на красивите Родопи с по-конкретна локация на 16 км от зимния курорт Пампорово. Широка лъка се отличава със своите автентични родопски къщички, разположени от двете страни на реката. Прекрасно място за посещение през лятото и пролетта.

  1. Панорамната площадка Орлово око

Знаете ли за панорамната площадка „Орлово око”? Това е място, където дъхът ви буквално ще спре! Непременн заведете семейството си на това разкошно място с 360 градуса гледки. Там има изградено съоръжение, известно с великолепните си гледки към ридовете на Родопите, Буйновското ждрело и околните върхове! Гарантираме Ви, че снимките от там ще предизвикат фурор в личната ви страница във Фейсбук.

Pin It

About admin

Check Also

Как да изберете туристическа агенция за вашето пътуване?

Изборът на подходяща туристическа агенция за нашето мечтано пътуване трябва да се направи много внимателно. …