За какво да гледате, когато купуватем мебели онлайн

Поръчка и закупуване на мебели от онлайн магазина: важни съвети


Със сигурност сте попаднали на ситуация, при която дългата и досадна разходка из търговските обекти в търсене на мебели не дава резултат. Доволни сте от цветовата схема и модела, но цената изглежда прекомерна или, напротив, привлича цената, но качеството на продукта оставя много да се желае. Но вие искате всичко наведнъж: надежден производител, ниска цена и привлекателен външен вид.

И тук на един от сайтовете за мебели намирате точно това, от което се нуждаете – за повече от разумна цена, продавачът поставя копие на вашата мечта! Но не бързайте да правите поръчка със светкавична скорост, защото закупуването чрез световната мрежа има свои подводни камъни и принципи, пренебрегвайки които можете да се сблъскате с нискокачествен продукт или да загубите пари, без изобщо да го получите.

Как да направите покупка и да не попаднете в лапите на измамниците
Ако решите да закупите мебели онлайн, тогава ще ви трябват някои съвети, благодарение на които можете да се предпазите от измама от недобросъвестни продавачи:

На първо място, обърнете внимание на името на домейна (сайта) – той трябва да е от 2 нива, например www.mebeliart.bg. Името на сайта от трето ниво (безплатно), например www.mebel-bulgaria.data.bg, трябва да предизвиква недоверие;
Уверете се, че цялата необходима информация присъства на уебсайтовете на онлайн магазините за мебели: пълното име на компанията, адрес, телефонен номер, данни (номер на текуща сметка, име и BIK на банката, в която е открита, както и TIN или OGRN на организацията);
Информацията за продавача е лесна за проверка на уебсайта от Търговския регистър. За да направите това, достатъчно е потърсите името на фирмата, това можете да сторите и по булстат.
Обърнете внимание на методите за поръчка. Регистрацията на поръчката чрез програмата ICQ или Skype, както и чрез приложението по имейл, трябва да бъде предупредена. Доверен продавач винаги предлага да купи мебели в онлайн магазин, след като е разговарял по телефона с представител на фирма и е обсъдил всички нюанси с него;
Преди да купите, се препоръчва да прочетете отзивите на реални хора за работата на онлайн магазина за мебели. Такава информация може да бъде намерена в специални ресурси, както и в услуги като Google Market.
Проверете цената на продуктите, от които се нуждаете, на други сайтове. Трябва да ви разтревожи подозрително ниската цена в сравнение с офертите на други продавачи. И обърнете внимание на присъствието на артикула „Връщане за сметка на фирмата“ – това показва високото качество на предлаганите продукти.
Как да изберем желаната опция на сайта
Когато сте решили кой онлайн магазин е по-удобен за закупуване на мебели, трябва внимателно да проучите каталога му. Всеки продукт трябва да има няколко снимки от различни ъгли, както и подробно описание, размер и цена. Вижте информацията за фабриките, които са доставчици на продукти, техните ценови категории, качеството на използваните материали. Ще бъде чудесно, ако онлайн магазин за мебели закупи продукти директно от производителите.

Чуждестранен или местен производител
Общоприето е, че най-добрите екземпляри са тези, които се произвеждат в чужбина. Всъщност производителите от Англия, Германия, Италия и Америка могат да се похвалят с висококачествени продукти. Но вносните стоки имат един сериозен недостатък – тяхната цена. Например цената на местен и чуждестранен диван, направен по същата технология и от подобни материали, може да се различава 4-5 пъти.

Ако само преди 15 години предимствата на италианските и немските продукти бяха „очевидни“: разнообразието от текстури, цветове и дизайнерски решения спрямо съветските униформи, сега местните производители правят опции за всеки вкус и портфейл. Онлайн магазините на евтини мебели предлагат разнообразни продукти на бюджетна цена, но не забравяйте за елитни модели, които винаги намират своите клиенти.

Дори цената на първокласните продукти от чуждестранно и руско производство, разположени в един и същ ценови сегмент, ще се различава, тъй като самата доставка от Италия или Англия ще струва почти повече от самите слушалки или гардероб. Малко вероятно е качеството на местните версии, произведени на вносно оборудване с европейски материали, да бъде по-лошо от тези, доставяни „от далеч“.

Поръчка и доставка
Лесно е да поръчате мебели през интернет. За да направите това, трябва да изберете необходимите продукти и да ги поставите в кошницата. Ако имате някакви въпроси, по-добре е да се обадите на специалиста на посочения на уебсайта телефонен номер и да разберете какво ви интересува. Обсъдете всичко до най-малките подробности – по този начин се предпазвате от възможни недоразумения относно покупката.

Pin It

About admin

Check Also

Защо имаме нужда от преносима зарядна станция?

С напредъка на дигитализацията се задават и нови възможности пред съвременния бизнес. Новите цифрови технологии …