Защо имаме нужда от преносима зарядна станция?

С напредъка на дигитализацията се задават и нови възможности пред съвременния бизнес. Новите цифрови технологии и уреди допринасят за увеличаването на производството, ускоряване на работния процес и създаване на по-улеснена и функционална работна среда.

Технологичният скок е особено благоприятно явление за производствения сектор, където внедряването на нови машини и уреди спомага значително в извършването на различни промишлени дейности.

В центъра на работата на производствения сектор обаче стои нуждата от електричество по всяко време от денонощието. В случай на авария или техническа повреда, липсата не електричество може да доведе до рязък спад на производството.

Преносимите зарядни станции са иновативно бизнес оборудване, което предлага ново компактно решение за промишлените сектори в случай на липса на електричество.

Какво представляват преносимите зарядни станции?

Преносимите зарядни станции са иновативни технологични устройства, проектирани да снабдяват електричество с случай на извънредни ситуации. Станциите са проектирани с цел да поддържат работата на промишленото оборудване при липса на достъп до електрическата мрежа или временно преустановяване на електрозахранването.

Какви характеристики притежават преносимите зарядни станции?

Зарядните станции са изключително компактни и лесни за пренасяне. Тяхната употреба е функционална и практична, като те имат улеснено устройство за управление. Станциите са специално проектирани да предлагат преносимост. Затова и техните размери са приблизително колкото баскетболна топка. За още по-улеснено пренасяне, зарядните станции разполагат със солидна дръжка.

Друга характеристика на зарядните е, че имат специализирана система за управление, съставена от система за батерията и защита от извънредни ситуации. Зарядните станции са предпазени от свръхток и къс ток. Те разполагат още с инвертор с чиста синусоида, USB-A портове, DC портове и AC порт.

Преносимите зарядни станции още са снабдени с интелигентен дисплей, който подава актуална информация за батерията. Той изобразява данни като входна и изходна мощност, както и оставащи проценти на батерията.

Как работят преносимите зарядни станции?

Тези преносими зарядни станции с осигуряват функционалност за промишленото оборудване посредством използването на слънчевата енергия. Уредите използват тази енергия, която може да осигури необходимата мощност за провеждане на дейности на открито. Извлечената енергия е подходяща и за използване като резервна система в случай на техническа повреда.

Зарядните станции работят чрез специално зареждане, като различните станции разполагат с различен капацитет на батерията, която е съставена от литий. При заредена батерия станциите са способни да захранят всички необходими уреди. За оптимална работа, зарядните станции трябва да се съхраняват в подходяща среда. Работната температура на устройствата варира от -10 до 40 градуса.

Какво приложение имат преносимите зарядни станции?

Основното приложение на електрозахранващите станции е да осигури необходимото захранване в промишлените предприятия в случай на бедствия, аварии или други извънредни ситуации. Освен в промишлените зони на бизнеса, станциите имат широко приложение и в други области.

Преносимите електрозахранващи станции могат да се използват за захранване при дейности на открито, които са извън мрежата. Такива са например къмпинг дейностите или различни мероприятия във външна среда. Зарядните станции също могат да се прилагат в спешни ситуации за захранване в домашни условия.

Зарядните станции разполагат още с кабел за зареждане на автомобил в случай на извънредна ситуация. В зависимост от вида и спецификата на зарядните станции, те предлагат и различно време за зареждане. За домакински уреди средно зарядните зареждат за около 5 часа, а за машини или по-големи уреди – до над 60 часа.

Да обобщим дотук:

С въвеждането на технологиите се появяват и нови технологични изобретения, които имат свойството да подобрят качеството на живот и в частност – бизнеса. Преносимите зарядни станции са специализирани технологични устройства, които имат ролята да снабдяват бизнеса с електроенергия в случай на бедствия и кризисни ситуации.

Преносимите зарядни станции са компактни, функционални и работят чрез извличане на слънчевата енергия. Те се прилагат още при провеждане на събития на открито, както и за улесняване на домакинската работа при липса на електрозахранване.

Pin It

About Илияна Василева

Check Also

Часовници Emporio Armani

Черен петък на часовници Emporio Armani

Във вълнуващата комбинация от елегантност, прецизност и модерен дизайн, часовниците Emporio Armani се нареждат сред …