Винстрол – най-известинят спортен стимулант за спортисти

Винстролът е популярен спортен стимулант, чиято активна съставка е станозолол, производно на дихидротестостерона, но с по-лек ефект. Лекарството насърчава повече изграждането на мускули, отколкото силата. Въпреки факта, че анаболните свойства на лекарството не се проявяват толкова силно, както при други стероиди, той все още е надеждно средство за изграждане на добра мускулатура.

Анаболният ефект е сравним с този на Dianabol, но Винстрол не причинява толкова силно задържане на вода. Stanozol, поради същото съдържание на метил като dianabol, се предлага и като орална форма, но се използват и инжекции от този стероид.

Употреба на Винстрол в спорта

Винстролът по принцип не може да се превърне в естроген, следователно в този смисъл той е безопасен дори за хора, склонни към гинекомастия. В тази връзка приемът на антиестрогени не е необходим. По същата причина Винстрол е в състояние да даде на мускулите отличен старт, без да причинява излишно задържане на течности.

Винстрол е особено ефективен за спортисти, изпълняващи тези спортове, които съчетават скорост и сила, като например  леката атлетика, където излишната вода в тялото е недопустима. Въпреки еднаквия химичен състав, инжекциите съдържат голяма доза стероид.

Инжекциите се взимат по-често и са по-евтини. Но лекарствата под формата на инжекции изглеждат по различен начин. Например, има разлика в размера на стероидните частици, които се използват при производството на различни суспензии на станозолол.

Стандартната доза Винстрол за мъже е 15 – 25 mg таблетки и 25 – 50 mg инжекции на ден.

Към Винстрол се добавят други анаболни стероиди, за да се постигне желания ефект. За изграждане на мускули се добавят андрогени, като Anadrol 50 или Dianabol. В същото време Винстрол намалява естрогенния ефект и създава добър анаболен ефект.

Мускулната маса расте по-бързо, а задържането на мазнини и вода намалява. По време на диета или преди състезание Winstrol може да се комбинира с неароматизиращи андрогени като халотестин или тренболон. В резултат на тази комбинация мускулите получават релеф и твърдост. За по-възрастните спортисти са подходящи анаболни стероиди, които намаляват страничните ефекти, които се появяват при конвенционалната андрогенна терапия: дека-дураболин, равновесие, примоболан.

За жените е по-добре да приемат хапчета, тъй като те съдържат по-ниска доза станозолол. Съществува риск от натрупване на андроген при препарата под формата на инжекции. Дозата за жени е 5 – 10 mg или 2 – 2,5 таблетки от 2 mg. Ако все пак правите инжекции, тогава ампулата трябва да бъде разделена най-малко на 2 равни части. Също така е необходимо да се правят почивки между инжекциите. Когато се използват инжекции, нормалната доза е 25 mg на всеки 2 – 3 дни.

При по-високи дози лекарството може да представлява риск от вирилизация. Таблетките са по-вредни за черния дроб, отколкото инжекциите. При продължителни курсове черният дроб трябва да се наблюдава редовно и внимателно. Това е изключително рядко, но все още има чернодробни дисфункции, причинени от инжекции. Защото, въпреки факта, че веществото не попада в тялото през черния дроб, то се разгражда в него.

Това поставя малък, но дългосрочен стрес върху черния дроб. Това натоварване ще се увеличи, ако добавите други орални анаболни стероиди към Winstrol. Следователно такива комбинации трябва да се използват не повече от 6 – 8 седмици.

Винстрол, под каквато и форма да е, причинява неблагоприятни промени в нивата на холестерола на алфа-липопротеините с висока и ниска плътност. Като цяло приемането на стероиди представлява опасност за здравето, особено ако се приема продължително време.

Хапчетата влияят на нивата на холестерола повече от инжекциите, така че ако това е важно за спортист, по-добре е да се поставят инжекции.

Pin It

About admin

Check Also

Етеричните масла и ползата им върху нервната система

Състоянието на психиката е точно толкова значимо, колкото е и физическото ни здраве. Емоционалният баланс …